Een taxatierapport nodig?

Als je een woning hebt gekocht, heb je voor de aanvraag van de financiering (meestal) een taxatierapport nodig van een onafhankelijke taxateur. Maar ook bij de financiering van een verbouwing of het oversluiten van de hypotheek zal er een taxatierapport nodig zijn. Vaak zal de bank vragen om een zogenaamd 'gevalideerd taxatierapport', bijvoorbeeld door het NWWI. Bij een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dat zelfs verplicht.

 

NWWI

Hypodomus makelaars is aangesloten bij het NWWI en voert jaarlijks ruim driehonderd taxaties uit, waarbij wij concurrerende tarieven hanteren. Uiteraard kunnen we ook jou van dienst zijn met een taxatie. Dat kan echter alleen als wij niet bij de aan- of verkoop van de te taxeren woning betrokken zijn geweest.

 

Tijdens de taxatie letten wij onder andere op de volgende belangrijke aspecten:

  • staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • kwaliteit van constructie en gebruikte materialen;
  • rechten en plichten, zoals erfpacht en recht van overpad;
  • ligging van de woning in de directe omgeving.

Wij nemen ook contact op met de gemeente voor informatie over het bestemmingsplan en verder doen wij kadastraal onderzoek om te zien of de constateringen in en om de woning overeenkomen met de gegevens van het Kadaster.

 

Uiteraard ontvang je na de opname van de woning een uitgebreid en gevalideerd taxatierapport dat voldoet aan de richtlijnen van alle geldverstrekkers.

 

Professionele opdrachtgevers

Hypodomus werkt voor uiteenlopende professionele opdrachtgevers zoals woningcorporaties, beleggers, banken, professionele vastgoedpartijen en de overheid. Het gaat daarbij niet alleen om de omvang, maar ook om de capaciteit en de kwaliteit.

 

Met onze lokale kennis en expertise zijn wij in staat de voor de opdracht relevante waarde professioneel te bepalen. De specialisten die wij inzetten kenmerken zich allen door absolute kennis van zaken en een grondige aanpak. Onze makelaars zijn gecertificeerde taxateurs en worden continue bijgeschoold. Dat spreekt voor zich, zoals ook onze registratie bij het NWWI en andere certificerende bureau’s.

 

Plezier in ons werk biedt een sterke basis voor het snel en correct uitvoeren van een taxatieopdracht. In principe wordt de taxatie opgeleverd binnen 5 werkdagen. Indien dit niet het geval is, omdat bijvoorbeeld de eigenaar niet bereikt kan worden, kan de termijn oplopen. Dit koppelen we altijd tijdig terug aan u als opdrachtgever. Door onze flexibele instelling kunnen wij direct voldoen aan al uw vragen.

 

Wij zijn een laagdrempelige organisatie voor onze opdrachtgevers en dat willen wij graag blijven. Het taxeren van onroerend goed is specialistenwerk.

 

Zoek je een taxateur die met gedegen lokale kennis van zaken kan taxeren, neem dan contact met ons op. Niet voor niets doen steeds meer banken, verzekeringsmaatschappijen en beleggers een beroep op de vakbekwaamheid van Hypodomus makelaars en taxateurs.

 

Wij zijn je graag van dienst!

 

 

Copyright © 2014 - 2015 Hypodomus - Comwave bv - Alle rechten voorbehouden